logo new gr

Ανακοινώσεις ΕΑΕ

Νέες τάσεις & τεχνικές στην συνδεσμοπλαστική του πρόσθιου χιαστού (Γιατί, Πότε και Πως)

Αγαπητοί συνάδελφοι

        Η συνδεσμοπλαστική του προσθίου χιαστού είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Αρθροσκοπική αλλά και στην γενικότερη Ορθοπαιδική κοινότητα. Όμως το ποσοστό αποτυχίας ή και μετεγχειρητικής αστάθειας παραμένει αρκετά υψηλό, και επιπρόσθετα δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η κάκωση αυτή αφορά συχνότερα νέους και αθλητικά δραστήριους ασθενείς.

          Νέες τεχνικές, νέες απόψεις για τον ρόλο των βλαβών του μηνίσκου και του ALL  προστίθενται καθημερινά στην θεραπευτική μας φαρέτρα ώστε να αυξήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας αυτής της επέμβασης.

          Ο σκοπός αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι ακριβώς αυτός.  Να σας παρουσιάσουμε αυτές τις νέες τάσεις και νέες τεχνικές  έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας αλλά και την χειρουργική μας τεχνική στην αντιμετώπιση του συχνού αυτού τραυματισμού.

          Έλληνες και ξένοι ομιλητές, γνωστοί στην παγκόσμια αρθροσκοπική κοινότητα έχουν επιλεγεί να μας αναπτύξουν την δική τους τεχνική και εμπειρία πάνω στο σύνθετο αυτό πρόβλημα.

          Σας περιμένουμε λοιπόν στις 14 Απριλίου να μοιραστείτε μαζί μας τις απορίες σας και τις απόψεις σας,  στην προσπάθεια μας να τελειοποιήσουμε την συνδεσμοπλαστική του προσθίου χιαστού. To Webinar θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες ενώ θα ακολουθήσει και μία συζήτηση στην αντιμετώπιση «ειδικών» περιπτώσεων

 

Φιλικά

Βασίλης Χουλιάρας
Επιμελητής Α΄. Γενικού Νοσοκομείου Άρτας
Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας
Μέλος της PFI Committee της ESSKA

Νικόλαος Κουκουλιάς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Αγ. Λουκάς Θεσσαλονίκη