Image

1o Συνέδριο της ΕΑΕ (2005)

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης χειρουργικής γόνατος και αθλητικών κακώσεων. Οι εργασίες του συνεδρίου έγιναν στο πολυτελές ξενοδοχείο Kempinski με την συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων συναδέλφων που διακρίνονται στο χώρο.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την πρακτική εξάσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα στο εργαστήριο ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για την οργάνωση των workshop υπεύθυνοι ήταν το Ορθοπαιδικό Αθλητιατρικό Κέντρο της Ορθοπαιδικής κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έτσι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πιστό στην υπόσχεση που έχει δώσει προ 14ετίας με την οργάνωση του 1ου Συνεδρίου αρθροσκοπικής χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση σε πτωματικά γόνατα, συμμετείχε ενεργά και πάλι με επικεφαλής τον Αν. καθηγητή κ. Γεωργούλη στην εξαιρετική οργάνωση των workshop.

Η συμμετοχή του Εργαστηρίου Περιγραφικής Ανατομικής με τον Καθηγητή κ. Γιγή και τον επικ. Καθηγητή κ. Νάτση ήταν καθοριστική στην άρτια οργάνωση των workshop, το δε επίπεδο εκπαίδευσης ήταν ισάξιο με αντίστοιχα workshop του εξωτερικού. Η σοβαρότητα με την οποία το εργαστήριο ανατομικής αγκάλιασε το συνέδριο φαίνεται και από το υψηλό επίπεδο των διαλέξεων του καθηγητή κ. Γιγή και αν. Καθηγητή κ. Νάτση.

Συνολικά στο workshop συμμετείχαν 55 εκπαιδευόμενοι οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε μικρές ομάδες στις θέσεις εργασίας και εκπαιδεύτηκαν από έμπειρους χειρουργούς στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων δικαίωσε τις προσδοκίες των οργανωτών αυτού του συνεδρίου. Έτσι το workshop επεκτάθηκε και πέραν του προγραμματισμένου ωραρίου, αφού υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Το  Επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου άρχισε την επόμενη ημέρα των workshop. Η συμμετοχή διακεκριμένων στον χώρο συναδέλφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό  προσέφερε στο συνέδριο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Τα θέματα των ομιλιών κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των επίκαιρων θεμάτων στην αρθροσκοπική χειρουργική.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 17 προσκεκλημένοι Ξένοι  ομιλητές οι οποίοι με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας έγιναν επίτιμα μέλη της ΕΑΕ. Η επαφή των νέων συναδέλφων με τους ξένους ομιλητές κρίθηκε ως ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους ίδιους, όσο και για το μέλλον της εταιρείας.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι κατά αλφαβητική σειρά ήταν:

A. AMIS ( United Kingdom )
J. CERULLI ( Italy )
P. CΗRISTEL (France)
E. ERIKSSON (Sweden)
F. GOHLKE ( Germany )
M. KARAHAN ( Turkey )
P. LABOUREAU (France)
D. RUCH (U.S.A.)

N. THOMAS ( United Kingdom
L. LAFOSSE (France)
P. MARIANI (Italy)
L. NEUMANN ( United Kingdom )
N. VΑN DIJK (Netherlands)
A. WEILER (Germany)
K. WITT ( Germany )
H. PAESSLER ( Germany )
C. PRODROMOS ( U.S.A. )


Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 250 σύνεδροι παρά την τριήμερη αργία του Αγίου Πνεύματος. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αλλά και το υψηλό επίπεδο του 1ου Συνεδρίου φάνηκε από τη μεγάλη προσέλευση κοινού στην αίθουσα παρουσιάσεων και από τις συζητήσεις που ακολούθησαν.

Η μεγάλη εμπορική έκθεση έδωσε την δυνατότητα στους συνέδρους να ενημερωθούν εκτενώς για όλα τα νεότερα από τη βιομηχανία των υλικών, καθώς υπήρχε αντιπροσώπευση όλων των εταιρειών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης και της  Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕ και οι καλεσμένοι ομιλητές συνευρέθηκαν σε γεύμα στις γραφικές παραδοσιακές ταβέρνες της Θεσσαλονίκης. Έτσι απολαμβάνοντας τις τοπικές λιχουδιές και τον Θερμαϊκό κόλπο δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους μέσα από εγκάρδιες επαγγελματικές και γενικές συζητήσεις να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από ποικίλα θέματα και να δημιουργηθεί ένα πολύ ευχάριστο κλίμα που άξιζε στη νεοϊδρυθείσα εταιρεία μας.

Μετά το πέρας του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου έγινε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας μας με κύριο θέμα την εκλογή νέων μελών και γενικά οργανωτικά θέματα της εταιρείας.

Το βράδυ του Σαββάτου μετά την λήξη των εργασιών του συνεδρίου ακολούθησε το επίσημο δείπνο του συνεδρίου στην πισίνα του ξενοδοχείου kempinski. Η βραδιά ήταν εξαιρετική κάτω από το φως της πανσέληνου και την απαλή μουσική του μουσικού συγκροτήματος. Οι σύνεδροι και κυρίως οι διοργανωτές του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία απαλλαγμένοι από το άγχος του συνεδρίου να απολαύσουν την μαγευτική βραδιά, τον πλούσιο μπουφέ και τις συζητήσεις με Έλληνες και ξένους συναδέλφους. Το κλίμα γενικά ήταν πολύ ευχάριστο και εγκάρδιο και μαζί με εμάς και οι ξένοι μας απόλαυσαν την βραδιά και μας αποχαιρέτησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση και την τιμή που τους έγινε να γίνουν επίτιμα μέλη της ΕΑΕ και τις ευχές τους για την επιτυχή πορεία της ΕΑΕ.
Βέβαια και εμείς τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενεργό συμμετοχή τους στο 1ο συνέδριο της ΕΑΕ η επιτυχία του οποίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην δική τους συμμετοχή και παρουσία.

Θερμές Ευχαριστίες οφείλει η Εταιρεία μας στις παρακάτω εταιρείες, χωρίς την ουσιώδη συνεισφορά και βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του Συνεδρίου αυτού:

Π. Ν. KΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε
DEPUY MITEK JOHNSON & JOHNSON Α.Ε.Β.Ε.
ARTHREX HELLAS S.A.
AΡΘΡΩΣΙΣ A.Ε.
Ε. ΒΑΜΒΑ & ΣΙΑ ΟΕ
ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
ΒΙΟΜΕΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
C.P.M. – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ
DAMPLAID - A. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕΤΜΕ

DEPUY HELLAS S.A.
JASONPHARM Α.Ε.
JOINTCARE Ε.Π.Ε.
ΙΑΜΕΧ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε.
ORTHOLAND A.E.
STRYKER HELLAS Ε.Π.Ε.
MED COLLECTION – ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν.
ΜΟΣΧΟΝΑΣ
MEDILAND Ε.Π.Ε.
UNIMED HELLAS – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΝΤΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε.
ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.


Συγχαρητήρια στο Διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΕ και ιδιαιτέρα στον Πρόεδρο κ. Χ. Γεωργούση και τον πρόεδρο του Σεμιναρίου κ. Κ. Σαμαρά για την καλή οργάνωση και επιτυχή έκβαση του 1ου Συνεδρίου της εταιρείας μας. Βέβαια κάποια λάθη – παραλήψεις θα ληφθούν υπόψη και έχουν καταγραφεί για την βελτίωση τόσο στο οργανωτικό όσο και στο εκπαιδευτικό μέρος του συνεδρίου.

Ραντεβού στο επόμενο συνέδριο της ΕΑΕ στην Αθήνα 14 έως 16 Ιουνίου 2007.

Στην Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης χειρουργικής γόνατος και αθλητικών κακώσεων αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχή έκβαση των εργασιών του 1ου Συνεδρίου της και καλορίζικη στον Ελλαδικό και Διεθνή Ορθοπαιδικό χώρο.